Informace pro první ročníky


Adaptační kurz

Školní rok v prvním ročníku začínáme třídenním adaptačním kurzem. Noví studenti tak mohou začít svoje působení na naší škole velmi netradičně – pobytovou akcí v rekreačním středisku v okolí Jičína a hlavně aktivitami, které mají ke školnímu vyučování velmi daleko – hrami, sportem a zábavou.

Cílem této příjemně strávené doby je hlavně seznámit se s novými spolužáky, se svými třídními učiteli a s budoucím studiem, včetně jeho odlišností od základní školy.

S organizací adaptačních kurzů nám tradičně pomáhá jičínské centrum pro volnočasové aktivity K-klub. Podrobné  informace od organizace zabezpečující program adaptačního kurzu ke stažení zde.

Předběžné náklady činí Kč 1200,- na jednoho studenta a záloha ve výši Kč 1200,- bude vybírána při nástupu do školy v pondělí 4. září 2023.

Adaptační kurz proběhne již od pondělí 4. září 2023 (změna oproti avizovanému termínu 5. září) do středy 6. září 2023.

Kurz je finančně podpořen Evropskou unií.

Informační systém Bakaláři

Tento systém nabízí řadu funkcí, které usnadní komunikaci mezi školou, rodiči a studenty. Ovládání je intuitivní a využívání velice variabilní - lze spouštět přes internetový prohlížeč v počítači či v mobilu, nebo používat přímo mobilní aplikaci - vše se stejnými přihlašovacími údaji.

Rodiče díky tomuto systému mají přehled o aktuální výuce (stálý rozvrh, rozvrh včetně suplování, absenci a v neposlední řadě klasifikaci svých potomků). Mohou prostřednictvím tohoto systému též komunikovat s učitelským sborem, případně s vedením školy.

Studenti využívají zejména informace o aktuálním rozvrhu (včetně suplování) a klasifikaci. Mohou také komunikovat s učiteli.

Výhodou systému je, že rodiče i studenti mají oddělené přihlašovací údaje. Lze s nimi tedy komunikovat odděleně, přestože mají přístup ke stejným informacím. Přihlašovací údaje získají vždy při zahájení studia na naší škole.

V případě potíží s přihlášením je připravena pomoci Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.



Informace ke stravování

Naši studenti mají možnost stravovat se ve školní jídelně VOŠ a SPŠ Jičín, která je vzdálená cca 10 min chůze od naší školy.

  • Informace ke stravování vám sdělí váš třídní učitel
  • Využijete svůj čip ze ZŠ (ten je potřeba přeprogramovat) nebo si jej zakoupíte v kanceláři VOŠ a SPŠ Jičín, ulice Pod Koželuhy (cca 150 m od budovy MOA). Čipy zpravidla vyzvedává zástupce třídy pro všechny spolužáky.
  • Vyplníte přihlášku ke stravování (ke stáhnutí zde) a s čipem a vyplněnou přihláškou se dojdete přihlásit ke stravování do jídelny VOŠ a SPŠ Jičín
  • Následující den můžete jít na oběd

Studenti mají na výběr ze dvou jídel denně (v pátek se vaří pouze jedno).
Výdejní doba obědů pro žáky je 11:45 - 14:45.

Informace k platbě naleznete zde.

Změny objednávek, včetně jejich zrušení, je možné provádět osobně ve školní jídelně nebo přes aplikaci Strava. Tuto aplikaci si můžete stáhnout do vašich mobilních telefonů



Cena za 1 oběd je v tomto školním roce 39 Kč

Potřebujete poradit nebo se na něco zeptat?


© Masarykova obchodní akademie